01 Arbozorg en organisatie van de arbeid
 >  Hoe om te gaan met pers
Introductie

Pers en media die interesse tonen in onze bouwprojecten, dat is natuurlijk mooi meegenomen! Maar soms ligt een project gevoelig of spelen er zaken. In alle gevallen is het belangrijk om de journalist door te verwijzen naar onze woordvoerder. We regisseren graag hoe we in de media komen zodat we daar het hoogst haalbare uit kunnen halen en bij gevoeligheden is het belangrijk dat het contact uiterst secuur verloopt. Kom je in contact met een journalist? Volg dan deze 4 tips!

Maatregelen > Volg deze 4 tips
  1. Een journalist start vanaf de eerste seconde zijn interview. Dus ook een gezellig “koffiepraatje” of hoe jij de journalist doorverwijst naar onze woordvoerder is al een interview en kan gepubliceerd worden.

  2. Zeg nooit ‘geen commentaar’. Daarmee beken je feitelijk al schuld. Verwijs altijd door naar onze woordvoerder.

  3. Maakt een journalist zich kenbaar? Zeg hem/haar dan dat je hem/haar graag doorverwijst naar onze woordvoerder Glenn Metselaar, g.metselaar@duravermeer.nl, 06 535 9 97 93. Tip Glenn ook even, dan kan hij zich voorbereiden. Handig als je dan even doorgeeft hoe de journalist heet en waarvoor hij/zij werkt. De meeste journalisten zijn bekend bij en met Glenn.

  4. Een project mag uiteraard zelf omgevingsinformatie geven aan regionale pers, zoals een wegafsluiting. Een project heeft hiervoor iemand aangewezen die de omgevingscommunicatie doet.
Tips > Crisis?

Is er een ongeluk gebeurd? Is er een situatie of gebeurtenis waarbij sprake is van zwaar lichamelijk letsel of aanzienlijke materiële schade die kan leiden tot media-aandacht? Of is er kans op schade aan de naam, het imago en/of de reputatie van Dura Vermeer, start dan de procedure crisiscommunicatie. De uitvoerder en projectleider kent deze procedure. Wanneer nodig wordt natuurlijk eerst 112 gebeld, als tweede stap wordt Glenn Metselaar bijgepraat.