Werk veilig of werk niet

2019-03-20

In een indringende videoboodschap over veilig werken in de bouw roept Theo Winter, lid Raad van Bestuur, medewerkers van Dura Vermeer op voortdurend alert en geconcentreerd te zijn. ‘En niet alleen vandaag, op de Dag van de Veiligheid, maar dag in, dag uit. Altijd’.

Dura Vermeer staat vandaag op de Dag van de Veiligheid extra stil bij het thema veiligheid.

Naast de videoboodschap van Theo Winter is er een speciale veiligheidskrant​ gemaakt die bij medewerkers, relaties, leveranciers en onderaannemers op de mat is gevallen of per mail is verstuurd en bij projecten van Dura Vermeer is bezorgd. In de Veiligheidskrant is veel aandacht voor positief gedrag zoals het melden van onveilige situaties met de SAVE-app, het veiligheidsconcept Zien-Handelen-Leren en het gebruik van een AED bij reanimatie.

Alle werkmaatschappijen van Dura Vermeer besteden vandaag extra aandacht aan het thema veiligheid. Zo worden toolboxmeetings en veiligheidsinspecties gehouden of wordt veiligheid gekoppeld aan het thema fit en gezond (#DV4FIT).

SAVE THE DAY Actie

Op de Dag van de Veiligheid valt er ook wat te winnen. We dagen jullie uit om alle (on)veilige situaties te melden via de Save app die je gedurende je werkdag ziet, en natuurlijk de juiste eerste actie te nemen. De 10 beste meldingen van de dag winnen een slipcursus voor twee personen! Melden via de SAVE app op woensdag 20 maart tussen 7.00 en 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie in de speciaal voor deze dag samengestelde toolboxmeetings