Daar zit een luchtje aan! 

2022-03-09

Niet letterlijk… Of nou ja, wel als Dumpert-presentator van Leeuwen net naar het (chemisch) toilet is geweest. Maar chemische middelen zijn wel écht gevaarlijk. Of wat dacht je van uitlaatgassen en fijnstof? In aflevering 3 van onze veiligheidscampagne ‘Die zag je niet aankomen’ laat veiligheidsexpert Pieter-Jan Licht aan René zien hoe je met gevaarlijke stoffen omgaat. En uiteraard is er ook weer een lekkere serie ‘DuraKeeten’. 

Gevaarlijke stoffen 
Bijna dagelijks staan we bloot aan gevaarlijke stoffen in de bouw- en infrasector. Doordat we werken met producten waar deze stoffen in verwerkt zitten bijvoorbeeld. Of doordat gevaarlijke stoffen vrijkomen bij het bewerken van materialen. Dit kan direct tot gezondheidsschade leiden, maar vaak ontstaan de klachten pas na een langere periode van blootstelling. Daar zit het gevaar! Dus: werk schoon, lees de etiketten, herken de pictogrammen en bescherm jezelf. Oh ja, en gebruik de SAVE-app als je niet zeker bent van je zaak. Een foto van een etiket is al voldoende. 
 
Meld & win 
Zie jij een (on)veilige situatie of een (bijna-)ongeval? Handel ernaar en meld je actie in de SAVE-app. Heb je ideeën hoe we risico's nog meer kunnen voorkomen? Ook dan ontvangen wij het graag via de SAVE-app. Onder alle personen die tot en met 30 maart een melding doen, verloten wij een prijs. De prijswinnaars maken wij op 31 maart bekend.

Bekijk hier de nieuwe video van Pieter-Jan en René

Wil je meer weten, hieronder hebben we een aantal Toolbox onderwerpen geselecteerd:

Opname gevaarlijke stoffen via de huid
Opname gevaarlijke stoffen via de longen
Opname gevaarlijke stoffen via de ogen

Extra informatie bij verschillende type gevaarlijke stoffen
Gevarensymbolen
Houtstof
Kwartsstof
CMR stoffen