Winterse weersomstandigheden verwacht: neem maatregelen

2022-03-31

De komende 24 uur worden er winterse weersomstandigheden voorspeld in Nederland. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen om risico's te beperken, o.a. gladheid, beperkt zicht, werken in de koude.

De komende 48 uur zijn er winterse omstandigheden voorspeld in Nederland. Vanaf het begin van vanmiddag kunnen winterse buien op de Waddeneilanden plaatselijk voor gladheid zorgen. Later in de middag kan het in het noordoosten glad worden door sneeuwval. In de avond breiden sneeuw en gladheid zich uit over de rest van het land, In Limburg gebeurt dit pas rond middernacht. Met name het wegverkeer kan hinder ondervinden van de gladheid. De sneeuw houdt waarschijnlijk aan tot en met vrijdagochtend, waarna de gladheid vrijdagmiddag zal verdwijnen.

Sneeuwval in combinatie met temperaturen rond het vriespunt kan tot een aantal risico's leiden, waaronder gladheid ( denk hierbij met name aan steigers/vlonders en platte daken en vloeren). Daarnaast neemt struikelgevaar toe omdat het sneeuwdek losliggend materiaal en kleine niveauverschillen afdekt.

Neem daarom voldoende maatregelen om de bouwplaats om deze veilig begaanbaar te houden. In deze toolboxen 'Winterse omstandigheden' en 'Looproutes vrijhouden' staan de benodigde maatregelen benoemd.