Veiligheid in 2019 bij de Divisie Infra

2020-01-23

De veiligheidscijfers over 2019 bij Dura Vermeer Divisie Infra

Ieder kwartaal rapporteren we vanuit de Divisie Infra de veiligheidsstatistieken om jullie een beeld te geven over de veiligheid op onze bouwplaatsen. Deze infographic bevat de veiligheidscijfers over 2019. Bekijk hier de update.

Over heel 2019 zien we een daling van het aantal ongevallen en vooral de ernst van deze ongevallen ten opzichte van 2018. Zo is het aantal ongevallen met verzuim van langer dan één dag gedaald van 20 naar 14. Het gemiddelde aantal verzuimdagen na een ongeval is gedaald van 22 dagen naar 10 dagen.

Eén van de belangrijkste bronnen van deze gegevens is de SAVE app. Sinds de introductie van de SAVE app zien we een sterke toename in het aantal meldingen. Daarmee zijn we op de goede weg en krijgen we steeds meer inzichtelijk hoe veilig het is op onze bouwplaats en waar we nog aan kunnen werken in de toekomst. De grootste hoeveelheid meldingen komt via de Uitvoerder of Veiligheidskundige in SAVE.

Hoe meer collega's de app actief gebruiken des te beter ons inzicht. Schroom dus zeker niet om de app te gebruiken voor zowel veilige als onveilige situaties. Heb je vragen of opmerkingen over de SAVE-app? Neem dan contact op met je QHSE-adviseur/veiligheidskundige.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de genoemde cijfers? Neem dan contact op met je QHSE-adviseur/veiligheidskundige.