Veiligheidscampagne Gevaarlijke Stoffen

2020-05-20

In Nederland worden te veel mensen ziek door blootstelling aan gevaarlijke stoffen en jaarlijks overlijden ruim 3000 mensen aan de gevolgen hiervan. Eén van de focuspunten van Dura Vermeer voor 2020 is het bewustzijn rondom gevaarlijke stoffen verhogen. Bekijk de nieuwe toolbox 'Introductie gevaarlijke stoffen en gevaren symbolen

In Nederland worden te veel mensen ziek door blootstelling aan gevaarlijke stoffen en jaarlijks overlijden ruim 3000 mensen aan de gevolgen hiervan. Één van de focuspunten van Dura Vermeer voor 2020 is het bewustzijn rondom gevaarlijke stoffen verhogen. De veiligheidscampagne is al gestart is februari, maar krijgt een vervolgtraject waarin dieper wordt ingegaan op wat gevaarlijke stoffen kunnen veroorzaken.
 

​​In het vervolgtraject wordt aan de hand van o.a. toolboxen en vlogs verder ingezoomd op gevaarlijke stoffen. De eerste toolbox die nu beschikbaar is in de SAVE App gaat in op gevaarlijke stoffen en gevaren symbolen​​. Aan deze toolbox is een vlog van manager QHSE Fransina Ruijgrok gekoppeld. Daarnaast wordt er ingegaan op het gebruik van Toxic en is er veel achtergrondinformatie te vinden over de gevaarlijke stoffen die wij gebruiken. Mis je iets? Neem dan contact op met je KAM-/QHSE-adviseur.
 

De veiligheidscampagne
In de veiligheidscampagne wordt niet alleen aandacht besteed aan het werken met gevaarlijke stoffen, maar ook aan de werkvoorbereiding, inkoop, opslag en vervoer. Op het werk hebben we te maken met gevaarlijke stoffen en thuis werken we hier vaker mee dan je in eerste instantie zou denken.
 

In de volgende toolboxen wordt ingegaan op het effect van gevaarlijke stoffen op de longen, ogen en huid.