Hoe veilig werken wij? Q2 Divisie Infra

2020-07-29

In het tweede kwartaal heeft er één verzuimongeval met ingehuurd personeel plaatsgevonden. Hiermee is de IF-rate over de afgelopen 12 maanden gestegen naar 1,19. Dat wil zeggen dat per miljoen gewerkte uren één collega met letsel thuis is komen te zitten. Als er in de tweede helft van dit jaar verder geen verzuimongevallen optreden dan zal de IF-rate dalen tot onder de 1.

Ieder kwartaal rapporteren we vanuit de Divisie Infra de veiligheidsstatistieken om jullie een beeld te geven over de veiligheid op onze bouwplaatsen. Deze infographic bevat de veiligheidscijfers over het eerste kwartaal van 2020. Er zijn infographics gemaakt voor de Divisie Infra, Regionale Projecten en Landelijke Projecten.
Infographic DVDI 2e Kwartaal
Infographic DVI RP 2e Kwartaal
- Infographic DVI LP 2e Kwartaal

In het tweede kwartaal heeft er één verzuimongeval met ingehuurd personeel plaatsgevonden. Hiermee is de IF-rate over de afgelopen 12 maanden gestegen naar 1,19. Dat wil zeggen dat per miljoen gewerkte uren één collega met letsel thuis is komen te zitten. Als er in de tweede helft van dit jaar verder geen verzuimongevallen optreden dan zal de IF-rate dalen tot onder de 1.

Eén van de belangrijkste bronnen van deze gegevens is de SAVE app. Sinds de introductie van de SAVE app zien we een sterke toename in het aantal meldingen. Als we de cijfers van vorig jaar erbij pakken dan hebben we evenveel meldingen als in het 2e kwartaal van 2019. Goed om te zien dat er ook dit jaar veel gemeld wordt, een groot deel van deze meldingen komt van de Regio Haven & Industrie.